Choose language

ARR +26 % til 215 millioner kroner og omsetning +23 % til 55 millioner kroner i 3. kvartal

Høvik, 27. oktober 2022: House of Control Group AS (HOC) rapporterte en årlig vekst i gjentagende årlige inntekter (ARR – Annual Recurring Revenue) på 26 % til 215 millioner kroner, med en organisk vekst på 17 %. Omsetningen økte med 23 % til 55 millioner kroner i tredje kvartal 2022, med en organisk vekst på 15 %.

  • Mottatt frivillig kontanttilbud fra Visma på NOK 11,20 per aksje
  • Årlig løpende inntekt (ARR) på 215 millioner kroner
  • ARR-vekst på 26 %, hvorav organisk vekst på 17 %
  • ARR fra nye kunder på 6,9 millioner kroner i 3. kvartal, med net retention på 100 %
  • Omsetning på 54,5 millioner kroner i 3. kvartal (+23 %), hvorav 15 % organisk vekst
  • EBITDA for 3. kvartal på -2,4 millioner kroner, med justert EBITDA på +12,1 millioner kroner eksklusive spesielle poster hovedsakelig knyttet til Visma-transaksjonen
  • Forventer omsetning på 218-222 millioner kroner og justert EBITDA på 16-20 millioner kroner for hele 2022
  • Forventer positiv Cash EBITDA etter aktiverte FoU-investeringer fra midten av 2023

Mot slutten av kvartalet annonserte Visma et frivillig kontanttilbud på NOK 11,20 per aksje for alle aksjene i House of Control Group AS, som ble enstemmig anbefalt av styret i House of Control.

«Vi har gjennomført en grundig strategisk prosess i år, der Visma har vist seg å være den mest attraktive og foretrukne kjøperen. Nå ser jeg frem til å få landet avtalen og til å starte et nytt kapittel i utviklingen av House of Control som en virksomhet i Visma-konsernet. Deres unike posisjon, erfaring og ekspertise gjør dem til en ideell eier for oss, sier administrerende direktør Lasse Sten i House of Control.

Rapportert EBITDA for tredje kvartal var NOK -2,4 millioner, mens justert EBITDA var NOK +12,1 millioner eksklusive spesielle poster som hovedsakelig reflekterer transaksjonskostnader og opptjening av opsjoner utløst av Visma-transaksjonen.

«Vi fortsetter å vokse og har redusert kostnadsbasen vår, og vår underliggende inntjening blir bedre. For hele året forventer vi en omsetning på 218-222 millioner kroner med en justert EBITDA på 16-20 millioner kroner, legger Sten til. Selskapet forventer positiv Cash EBITDA etter aktiverte FoU-investeringer fra midten av 2023.

Tilbudsperioden for Vismas anbefalte frivillige kontanttilbud om å erverve alle aksjene i House of Control Group AS startet 29. september og utløper kl. 16.30 (CET) 31. oktober 2022. Transaksjonen er betinget av 90 % aksept av tilbudet og regulatorisk godkjenning og forventes fullført i løpet av 4. kvartal.

 

Rapporten og presentasjonen av resultatet er gjort tilgjengelig på https://www.houseofcontrol.com/investor-relations

 

For ytterligere informasjon vennligst kontakt:

CEO Lasse Sten

Mobil: +47 91 88 21 25

E-post: sten@houseofcontrol.no

 

Om House of Control Group

House of Control Group er et teknologiselskap som utvikler software as a service-løsninger (SaaS) for avtalehåndtering og IFRS 16-rapportering. CFO og økonomiavdelingene i mellomstore og store bedrifter er hovedmålgruppene, og våre SaaS-løsninger hjelper dem med å forbedre den økonomiske og operasjonelle styringen. Private og offentlige virksomheter bruker programvaren til å administrere avtaler og eiendeler, kommunisere med leverandører samt å få raskere og bedre oversikt over virksomheten deres via dashboard. Verktøysettet bidrar til minst fire viktige oppgaver: Redusere kostnader, spare tid, forebygge risiko og forbedre compliance – alle nøkkelingrediensene i en velfungerende økonomiavdeling. House of Control Group er et norsk selskap, som ble etablert i 2006 for å løse slike oppgaver i gründerens tidligere selskap. I dag har House of Control Group nesten 3.000 kunder, med flere hundretusener brukere over hele verden. House of Controls sterke vekst støttes av en unik salgsstyrke, med årlig gjentagende inntekter som utgjør omtrent 95 prosent av det totale salget.

 

Related blog posts