Choose language

Ett smartare årsbokslut

Årsbokslut bör inte vara en arkeologisk utgrävning i arkivet. Resursanvändningen går ner och precisionen går upp när man i stället använder enkla digitala verkyg.

Vi har tidigare citerat en rapport som visar att landets bästa ekonomiavdelningar är tre gånger så effektiva som genomsnittet. Orsaken är först och främst att de använder tillgänglig teknologi bättre. De bästa ekonomiavdelningarna bidrar också med ekonomisk insikt och råd till utvecklingen av hela företaget.

Nu är det snart dags för årsredovisningen. Hur får man till ett effektivare årsbokslut?
Här är fem tips som är värda att använda för att skapa en smidigare process.

  1. Leverantörer: Få klarhet om öppna poster hos dina leverantörer
  2. Kunder: Se även över de största öppna posterna hos dina kunder. Se om möjligt till att få in förfallna krav.
  3. Anställda: Stäm av lön, arbetsgivaravgift och skatt. Utlägg och reseräkningar. Pensionsinbetalningar.
  4. Tillgångar: Inventering självklart, men även kilometeravläsning på företagets bilar per den 31 december.
  5. Väsentliga förändringar: Hämta ut dokumentation över stora nya kontrakt på både kund- och leverantörssidan.

Användande av Complete Control löser många av dessa uppgifter både snabbare och mera korrekt. Detta innebär bättre resursutnyttjande samtidigt som frustrationen hos medarbetarna minskar.

Våra kunder är ense om att full översikt över tillgångar och nästa års åtaganden är bara ett par knapptryck borta.. Detsamma gäller för alla avtal på både kund- och leverantörssidan.

Företag med solid dokumentation över tillgångar, åtaganden och löpande utgifter och intäkter kan visa sin bolagsstyrelse, sina ägare och sina bankkontakter att de har god styrning och kontroll. Många av dem kan också redovisa lägre revisionskostnader.

Complete Control ger dig en fullständig översikt över åtaganden som uppkommit 2017 och de som kommer 2018. Förbered årsredovisningen för 2018 och boka en demo, i dag!

 

Related blog posts